sos żurawinowo-śmietanowy

sos żurawinowo-śmietanowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żurawina

    10 dkg
  • śmietana

    0.30 l
  • chrzan tarty

    5 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zurawiny lub dżem z żurawin dobrze wymieszać ze smietaną. Chrzan zetrzeć na tarce, wszystkie składniki dodać do żurawin i wymieszać. Zamiast żurawin można dodać czerwone borówki. Podawać do zimnego mi9esa, wędlin lub drobiu. (fot. Tak wygląda żurawina )

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

szajba2

25.12.2011 13:36
dobry

Barbara55

26.11.2011 13:28
samo zdrowie

kielcok1

15.10.2011 13:56
bardzo zdrowe

rakow2

04.04.2011 15:22
fajny sos do mięsa

Mariusz18

27.04.2010 12:54
Ja troszkę inaczej go robię, polecam do pieczonego mięska- pychotka!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat