Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziołowa fasola do sałatek

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 1 1/2 kg
czosnek 12 ząbków
tymianek 1/2 łyżeczki
rozmaryn 1/2 łyżeczki
oregano 1/2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 5 listków
sól 1 1/2 łyżki
woda 1 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Ziołowa fasola do sałatek

Wykonanie:
Fasolę namoczyć, gdy napęcznieje zalać 2 litrami wrzącej wody, włożyć 2 obrane ząbki czosnku, zioła i gotować pod przykryciem przez 30 minut. Następnie odcedzić i przełożyć do wyparzonych słoików, dodać po 1 listku laurowym i po 2 ząbki czosnku. Zagotować 1 ½ litra wody z sola do smaku, zalać fasolę, zakręcić i pasteryzować przez 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 10.03.2016 11:32
ciekawy przepis
Benita 10.03.2016 10:45
interesujący pomysł na przetwory
RenataZ-et 10.03.2016 10:27
super fasolka
Magula 10.03.2016 09:53
Ciekawa propozycja
pestka 10.03.2016 07:52
bardzo ciekawa propozycja
Czyki 09.03.2016 20:41
Bardzo ciekawe jak smakuje, zachęciłaś mnie muszę zrobić :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak