Pulpety do flaczków

Pulpety do flaczków

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątrobba cielęca lub wieprzowa

    25 dkg
  • łój lub szpik wołowy

    2 łyżki
  • jajka

    1 sztuka
  • sól, pieprz

    do smaku
  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątrobę posiekać na miazgę z dodatkiem 2 łyżek łoju wołowego lub szpiku wołowego. Do masy dodać 1 surowe jajko i tyle bułki tartej, by zyskać odpowiednio gęstą do formowania pulpetów konsystencję. Masę posolić i popieprzyć, dodać drobno posiekaną 1 łyżkę natki pietruszki. Formować pulpety wielkości orzecha włoskiego i gotować razem z flaczkami ok. 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

09.10.2010 21:53
To dla mnie nowość

Margo1

22.08.2010 17:28
Ciekawe...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat