kaczka w sosie sliwkowym

kaczka w sosie sliwkowym

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sliwki(moga byc mrozone)

    5 szt
  • miód

    2 łyzki
  • masło

    2-3 łyzki
  • woda gazowana

    1.5 (mineralna)
  • goździki mielone

    2 szczypty
  • filet z kaczki

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z kaczki opłucz p[od bierzaca woda starannie osusz odetnij skóre p[ozostawiajac tylko warstwe mocno przylegajaca do miesa.Imbir obierz i pokrój w bardzo cienkie plasterki. Wymieszaj wode mineralna z miodem i gożdzikami.Dołóż plasterki imbiru.Do tak przygotowanej marynaty włóż filety z kaczki,przykryj i odstaw na 48 godz do lodówki.Po dwóch dobach mieso wyjmij a marynate przecedz.Przelej ja do rondelka ,dołóż sliwki bez pestek.Czesto mieszajac ,sos gotuj tak długo az zgestnieje.Zamarynowane filety smaz na masle po 2 minuty z kazdej strony.Przełłóż na talerze polej sosem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat