Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty na słodko

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 główki małej
ocet winny 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
cukier 1 łyżka
pomarańcza 1/2 szt
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty na słodko

Kapustę myjemy i szatkujemy, skrapiamy sokiem z cytryny, odstawiamy na 15 minut. Wodę gotujemy i wrzucamy kapustę na 15-20 minut. Wlewamy ocet winny i wsypujemy cukier. Gotujemy. Wodę odcedzamy i wylewamy.

Ugotowaną kapustę odstawiamy do wystudzenia. Wyciskamy sok z pomarańcza i wlewamy do kapusty, dodajemy na koniec oliwę z oliwek. Mieszamy składniki. Wykładamy na talerzyk.

Wierzch przybieramy startą skórką z pomarańcza.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 01.04.2016 14:35
też robię podobną,jest pyszna
Wacław 10.03.2016 14:13
pyszna do II dania
Bernadeta1 09.03.2016 19:04
smaczny dodatek do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak