Chłodnik truskawkowy

Chłodnik truskawkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki świeże

    1/2 kg
  • cukier

    1/4 szklanki
  • słodka śmietanka

    1 szklanka
  • zsiadłe mleko

    4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki dokładnie umyć, usunąć szypułki. Włożyć umyte owoce do garnka, wlać mleko i śmietankę, wsypać cukier i ucierać aż zupa nabierze konsystencji kremu. Chłodnik podawać dobrze schłodzony, najlepiej ze słodkimi rogalikami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

07.10.2010 15:48
Chłodnik pyszny, szkoda tylko ze nie ma juz truskawek :(

Margo1

22.08.2010 17:30
Fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat