Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z soczewicy z pomidorami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
czosnek 2 ząbki
pomidory krojone z puszki 1 puszka
sok pomidorowy 400 gram
bulion warzywny 1,5 litra
soczewica czerwona 250 gram
Kmin rzymski mielony Prymat 1/2 łyżeczki
kolendra mielona 1 łyżeczka
sos sojowy 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
oliwa 3 łyżki
szczypiorek do podania

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z soczewicy z pomidorami

Warzywa kroimy w kostkę, czosnek w plasterki
w garnku z grubym dnem rozgrzewamy oliwę i wrzucamy wszystkie warzywa. Dusimy do zeszklenia.
Wlać bulion, dodać wszystkie przyprawy oraz pomiory z puszki- gotować 10 min.
Po tym czasie dodać sok pomidorowy i gotować kolejne 10 min.
Po tym czasie wszystkie warzywa należy zblendować.
Soczewicę wypłukać w zimnej wodzie- wrzucić do zupy. Gotować 10-15 min do zmięknięcia soczewicy. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem
Podawać z pokrojonym szczypiorkiem.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 09.03.2016 11:32
Apetyczna zupa
Wafelek2601 09.03.2016 11:06
Świetny przepis
Madzai 09.03.2016 10:37
Bardzo lubię :)
gosia56 09.03.2016 10:18
moja ulubiona zupka
Anna169Hosz 09.03.2016 09:17
Lubię takie zupki.
tobi1989 09.03.2016 08:47
Pyszne danie :)
kotur 09.03.2016 01:31
smaczna i przede wszystkim syta zupa!
Franciszek 09.03.2016 00:32
dobry pomysł
Róża1 08.03.2016 23:33
bardzo smaczna zupa !!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak