Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja faszerowane

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 2
makrela wędzona 60 g
pieczarki marynowane 4 sztuki
papryka konserwowa 1/2
majonez 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
Musztarda chrzanowa Prymat 1/2 łyżeczki ( nie jest konieczna)

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja faszerowane

Jajka obrać, przekroić wzdłuż na pół , wyjąć żółtka.
Rybę oczyścić z ości i razem z żółtkami i grzybkami zmiksować , lub bardzo drobno posiekać. Pod koniec miksowania dodajemy majonez i ew. musztardę.
Sprawdzamy smak i jak potrzebujemy dodajemy sól.
Masę przekładamy na białka , posypujemy szczypiorkiem i papryką konserwową.
Wszystko oprószamy kolorowym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 09.03.2016 00:53
dobry pomysł
kotur 08.03.2016 20:26
inaczej, ale ciekawie, musze tak zrobic na wielkanocnym stole :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak