Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PANIEROWANY FILET Z SOLI

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sola 6 szt
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szt
olej do smażenia
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka
białe wino 1/2 szklanki
sok z cytryny 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: PANIEROWANY FILET Z SOLI

Kroki postępowania

1
Do wina dodać sok wyciśnięty z cytryny. Wymieszać. Ryby moczyć w marynacie ok. 10 minut. Jajka roztrzepać z solą, pieprzem, papryką i przyprawą do ryb. Zamarynowane filety z soli namoczyć w jajku.
Krok 1 - PANIEROWANY FILET Z SOLI foto
2
Namoczone w jajku ryby obtoczyć w bułce tartej.
Krok 2 - PANIEROWANY FILET Z SOLI foto
3
Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju do zarumienienia, a następnie piec w piekarniku przez ok. 10 minut.
Krok 3 - PANIEROWANY FILET Z SOLI foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 31.03.2016 18:55
smaczna rybka
w mojej kuchni 09.03.2016 08:09
smaczne jedzonko do zjedzenia
mirosława4 08.03.2016 17:53
smaczna rybka
Babeczka35 08.03.2016 15:28
Pyszne danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak