Porzeczkowy kruszon

Porzeczkowy kruszon

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czerwone porzeczki lub czerwone na pół z czarnymi

    0,5 kg
  • szampan

    0,75 l
  • likie z czarnej porzeczki

    1/4 szkl
  • wino słodkie czerwone

    0,75 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Porzeczki przebrac i umyś, zalac winem oraz likierem. Jabłka obrac i pokroic w małe łódeczki. Dodac do kruszonu. Tuz przed podaniem wlac szampan wrzucic kostki lodu i wymieszac.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kokoszka

02.12.2011 15:05
smakowite:)

Barbara55

26.11.2011 13:28
dobre

kielcok1

15.10.2011 13:55
może być

Wojtek8

31.10.2010 09:21
muszę spróbować

Ela20

26.09.2010 18:18
Ale kruszon to nie ciasto! :/

IZABELA29

25.09.2010 10:23
widac ,ze chwalą

Krzysztof42

07.09.2010 15:00
ten kruszon to rzeczywiście ciasto na czasie :-)

Natalia/tubisiek

10.07.2010 08:34
super! masz głosik ode mnie :)

mehia

01.07.2010 08:15
ciasto na czasie. Sezon się zaczął :)

aga130982

30.06.2010 09:36
wypróbuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat