Biszkopty ze śnieżką

Biszkopty ze śnieżką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 2 różne smaki galaretki

  • 1 śnieżkę

  • gorzkiej czekolady.

    pól tabliczki
  • Biszkopty

    1 paczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopty porozkładać do pucharków. Galaretki rozpuścić w wodzie. Jedną jeszcze gorąca, porozlewać na biszkopty żeby sie zanużyły i odstawić do całkowitego zastygnięcia. Drugą odstawic do ostygnięcia. Śnieżkę ubić w oddzielnym naczyniu, a następnie gdy galaretka zacznie nam już tężeć dokładać ją po łyżce do śnieżki jednoczesnie ubijając.Powstała masę porozkładać na galaretkę z biszkoptami. Czekolade zetrzeć na tarce i posypać nią deser. (można udekorować owocami) Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

27.10.2010 02:25
Smaczny deser.

halina17

22.08.2010 17:32
Dobry deser.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat