Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron penne z warzywami i curry

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
papryka czerwona 2 szt
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
pieczarki 30 dag
mąka 2 łyżki
curry 2 łyżki
pomidory krojone z puszki 1 puszka
bulion drobiowy 250 ml
kwaśna śmietana 250 ml
makaron penne 35 dag
płatki migdałowe 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron penne z warzywami i curry

Ugotować makaron, odcedzić i przełozyć do miski.
W rondlu rozgrzać masło. Podsmażyć paprykę i cebulę pokrojone w kostkę oraz pokrojone w paseczki pieczarki aż zmiękną.
Wymieszać mąkę i curry i dodać do warzyw. Smażyć przez 2 minuty na wolnym ogniu.
Dodać pomidory z puszki i dusić 5 minut. Wlać bulion i śmietanę, dalej dusić aż sos zgęstnieje.
Makaron polać sosem i posypać migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 02.08.2016 19:37
Syty makaron
Ela15 07.06.2016 16:53
fajne danie
kd045 06.03.2016 14:34
Ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak