Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza gryczana z patelni

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza gryczana 1 woreczek
cebula 2 szt
papryka czerwona 1 szt
czosnek 1 ząbek
oliwa 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza gryczana z patelni

Kaszę ugotować w osolonej wodzie.
Cebulę i czosnek posiekać w drobną kostkę a paprykę pokroić w małą kostkę.
Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić cebulę i czosnek. Podsmażyć, mieszając.
Po ok 3 min dodać paprykę, doprawić solą i smażyć jeszcze ok 5 min. Do podsmażonych warzyw dodać ugotowaną kaszę, wymieszać i doprawić do smaku ostrą paprykę i makerankiem. Podsmażać na patelni jeszcze ok 2 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 11.02.2017 13:27
super danie
agnieszka214 06.03.2016 14:21
bardzo zdrowa
gosia56 06.03.2016 10:06
pyszna kasza
Róża1 06.03.2016 09:27
pyszna kasza !!!
Franciszek 06.03.2016 00:52
dobry pomysł
Renataj 05.03.2016 23:53
Od niedawna pokochałam kaszę gryczaną w każdym zestawieniu a więc przepis w sam raz dla mnie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak