Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagnięcina duszona w czekoladzie z kaszą burgul

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czekolada gorzka 100 gram
sos sojowy 1 łyżka
miód 1 łyżka
oliwa 3 łyżka
ząbek czosnku 1 sztuka
udziec jagnięcy 500 gram
mango 1 sztuka
jabłko 1 sztuka
bulion warzywny 250 mililitr
Kasza burgul 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Jagnięcina duszona w czekoladzie z kaszą burgul

Dzień wcześniej przygotowujemy marynatę. Do miski wlewamy oliwę, sos sojowy, pokruszoną gorzką czekoladę, miód i ząbek czosnku. Następnie wszystko mieszamy i obtaczamy dokładnie pokrojoną w paski, i oczyszczoną z błon jagnięcinę. Wstawiamy do lodówki na noc i następnego dnia przekładamy do garnka. Mango i jabłko obieramy, kroimy w kostkę, dorzucamy do jagnięciny, a następnie zalewamy bulionem. Dusimy pod przykryciem około 1,5 godziny. Po tym czasie gotujemy kaszę i podajemy ze świeżo ugotowaną jagnięciną. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 02.08.2016 19:48
Pyszne danie
Pani Domu 07.03.2016 08:50
pyszna propozycja, z chęcią bym spróbowała
mikrusiak 06.03.2016 16:28
prezentuje się kusząco :) czegoś takiego jeszcze nie jadłam :)
Wacław 06.03.2016 16:18
pysznie i kolorowo :-)
Ania321 06.03.2016 11:36
bardzo jestem ciekawa smaku, muszę wypróbować :)
kotur 06.03.2016 10:47
Już wiem, co będę robił w tygodniu! Dzieki
IZABELA29 06.03.2016 10:01
smakowicie brzmi
Wafelek2601 06.03.2016 06:28
fajny przepis
sylwia_sl 05.03.2016 22:53
Odważne połączenie smaków, które chętnie bym spróbowała

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak