Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki wieprzowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól
pieprz
cebula 2 szt
tłuszcz do smażenia
mąka do panierki
natka piertuszki pokrojona
wieprzowina 1 (bez kości)

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wieprzowe

Mięso umyć, każdy kawałek dobrze rozbić, następnie posolić, obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Cebulę obrać, pokroić w plastry i usmażyć na części tłuszczu.
Bitki ułożyć w rondlu, dodać cebulę, podlać niewielką ilością gorącej wody, dodać sól i pieprz i dusić do miękkości.
Na końcu dodać natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 13.06.2011 12:05
pycha
Kate131 09.03.2011 09:19
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak