Bitki wieprzowe

Bitki wieprzowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól

  • pieprz

  • cebula

    2 szt
  • tłuszcz do smażenia

  • mąka do panierki

  • natka piertuszki pokrojona

  • wieprzowina

    1 (bez kości)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, każdy kawałek dobrze rozbić, następnie posolić, obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Cebulę obrać, pokroić w plastry i usmażyć na części tłuszczu.
Bitki ułożyć w rondlu, dodać cebulę, podlać niewielką ilością gorącej wody, dodać sól i pieprz i dusić do miękkości.
Na końcu dodać natkę pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SyMiki

13.06.2011 12:05
pycha

Kate131

09.03.2011 09:19
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat