Pieczony królik

Pieczony królik

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka królika

    2 sztuki
  • marchew

    2 sztuki
  • masło

    1/3 kostki
  • ziele angielskie

    5 ziaren
  • liść laurowy

    4 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • sól

    do smaku
  • tymianek

    do smaku
  • czosnek

    3 ząbki
  • woda

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka z królika podsmażamy na maśle z każdej strony, dodajemy pokrojona marchewkę i cebulkę. Czosnek siekamy i dodajemy do smażącego się królika. Posypujemy tymiankiem i solą.. Następnie dolewamy 1 szklankę wody i dusimy na małym ogniu. Następnie królika po raz kolejny delikatnie przysmażamy, A wywar z marchewką odlewamy do rondelka. Następnie udka przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy wywarem. Pieczemy w piekarniku około 2 godzin w 180 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Natalia/tubisiek

23.08.2010 07:42
uwielbiam mięso z królika! przepis jest super!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat