Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybkie muffinki z parówką i mielonką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1/2 opakowania
mielonka 4 plastry
parówki cienkie 2 sztuki
ser żółty 15 dag
pieprz wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie muffinki z parówką i mielonką

Ciasto francuskie rozwinąć i wyciąć z niego większe kółka (ok. 6 sztuk). Przełożyć do foremki na muffinki, wcześniej formę należy wysmarować margaryną.

Mielonkę pokroić w kostkę, parówki także pokroić w kostkę. Dać po trochu do każdego kółeczka. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posypać po przygotowywanych muffinach.

Przyprawić pieprzem. Muffinki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok. 25 minut.

Po tym czasie wyjąć i spożywać ciepłe, np. z keczupem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 10.03.2016 19:23
podobne w kształcie (przygotowaniu), wiec tak chciałam nazwać :D
agnieszka214 05.03.2016 12:17
Lubię fajne przekąski
gosia56 05.03.2016 12:01
No niezłe ale to żadne muffinki
halina17 05.03.2016 10:41
dobre : )
Stenka 05.03.2016 07:51
smaczna przekąska
Wafelek2601 05.03.2016 06:25
bardzo dobre
Renataj 04.03.2016 23:19
Apetyczne i pewnie smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak