Rostbef pieczony z masą ziołową

Rostbef pieczony z masą ziołową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tymianek

    1 łyżeczka
  • natka pietruszki

  • czosnek

    4 ząbki
  • rozmaryn

    1 łyżeczka
  • estragon

    1 łyżeczka
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • pieprz

  • sól

  • masło

    1 łyżka
  • miód

    1 łyżeczka
  • rostbef

    1 kg
  • olej

    2 łyżki
  • sok z

    1 cytryny
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso skropić sokiem z cytryny i natrzeć połową oleju, wstawić do lodówki.
W brytfannie rozgrzać olej i zrumienić mięso, czosnek rozgnieść, wymieszać z natką, ziołami, miodem i musztardą.
Mięso oprószyć solą i pieprzem, posypać wiórkami masła, wstawić do rozgrzanego do 220 stopni piekarnika.
Po 20 minutach pieczenia nałożyć na mięso masę ziołową.
Piec jeszcze 40 minut, polewając sosem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat