Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rostbef pieczony z masą ziołową

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tymianek 1 łyżeczka
natka pietruszki
czosnek 4 ząbki
rozmaryn 1 łyżeczka
estragon 1 łyżeczka
musztarda 1 łyżeczka
pieprz
sól
masło 1 łyżka
miód 1 łyżeczka
rostbef 1 kg
olej 2 łyżki
sok z 1 cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Rostbef pieczony z masą ziołową

Mięso skropić sokiem z cytryny i natrzeć połową oleju, wstawić do lodówki.
W brytfannie rozgrzać olej i zrumienić mięso, czosnek rozgnieść, wymieszać z natką, ziołami, miodem i musztardą.
Mięso oprószyć solą i pieprzem, posypać wiórkami masła, wstawić do rozgrzanego do 220 stopni piekarnika.
Po 20 minutach pieczenia nałożyć na mięso masę ziołową.
Piec jeszcze 40 minut, polewając sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak