Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koksa smażona

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg
cukier 1,3 kg
woda 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Koksa smażona

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić. Zagotować wodę z 1/2 kg cukru. Do wrzącego syropu wrzucić jabłka. Smażyć na bardzo małym ogniu. Odstawić. Wyjąć jabłka, dołożyć 30 dkg cukru. Smażyć pod przykryciem 20 minut. Wyjąć jabłka, dołożyć resztę cukru. Smażyć 40-50 minut również pod przykryciem. Muszą być szkliste. Podsuszyć, włożyć do słoików, zamknąć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 06.07.2011 23:49
robię takie na zimę :)
nero 15.10.2010 18:38
lubię słodkości
Margo1 22.08.2010 12:00
Robiłam tak i wychodzą smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak