Sos szczawiowy

Sos szczawiowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szczaw

    10 dkg
  • masło

    2 dkg
  • śmietana

    2-3 dkg
  • bulion warzywny

    0,25 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szczaw drobno posiekać, po czym ugotować w osolonej wodzie, a następnie udusić na maśle. Rozprowadzić bulionem. Przetrzeć przez sito, dodać kwaśną śmietanę rozmieszaną z mąką. Wsypać cukier, zagotować i polać mięso. Podaje się do sztuki mięsa. (fot. szczaw)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

szajba2

25.12.2011 13:36
może być

Barbara55

25.11.2011 15:58
to się da jeść ?

kielcok1

15.10.2011 13:55
nie dla mnie

rakow2

03.04.2011 16:55
szczaw jest niedobry

gośka

01.06.2010 09:56
Szczaw jest pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat