Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos szczawiowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szczaw 10 dkg
masło 2 dkg
śmietana 2-3 dkg
bulion warzywny 0,25 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Sos szczawiowy

Szczaw drobno posiekać, po czym ugotować w osolonej wodzie, a następnie udusić na maśle. Rozprowadzić bulionem. Przetrzeć przez sito, dodać kwaśną śmietanę rozmieszaną z mąką. Wsypać cukier, zagotować i polać mięso. Podaje się do sztuki mięsa. (fot. szczaw)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szajba2 25.12.2011 13:36
może być
Barbara55 25.11.2011 15:58
to się da jeść ?
kielcok1 15.10.2011 13:55
nie dla mnie
rakow2
rakow2 03.04.2011 16:55
szczaw jest niedobry
gośka 01.06.2010 09:56
Szczaw jest pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak