Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki w potrawce

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 2 szt
pieczarki 500 g
kapusta biała 1
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
wino czerwone 1 kieliszek
bulion 1,5 szkl
sól
pieprz
majeranek
oregano
oliwa
masło

Porada

Pieczarki w potrawce to pyszne, rozgrzewające, sycące danie warzywne, które pysznie smakuje samo czy z pieczywem a także na kaszy czy ryżu.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki w potrawce

Cebulę siekamy w kostkę i szklimy na rozgrzanej na patelni oliwie, przekładamy do garnka. Pieczarki myjemy, kroimy w plastry, solimy i podsmażamy na patelni na masle, przekłądamy do garnka.

Kapustę siekamy drobno, dodajemy do garnka. Dodajemy przyprawy, czerwone wino oraz bulion.

Gotujemy wszystko ok 30 min mieszając od czasu do czasu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 03.03.2016 17:07
dziękuję :)
Róża1 03.03.2016 16:20
pyszne danie :-)
halina17 03.03.2016 15:39
Dobre danie.
Agnieszka-87-25 03.03.2016 14:34
moje ulubione
Wafelek2601 03.03.2016 14:32
Bardzo dobre
Konczi 03.03.2016 13:43
pyszny bigosik :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak