Ciasto z kisielem: margarynę stopić,ostudzić.Biała oddzielić od żółtek.Białka ubić na sztywno,ubijając utrwalić cukrem,następnie dodać żółtka,ubić.Wymieszać dokładnie z przesianą mąką z proszkiem do pieczenia i kisielem.Na końcu miksujemy z ostudzoną margaryną,dokładnie mieszamy.Ciasto z kakao : margarynę stopić,ostudzić.Biała oddzielić od żółtek.Białka ubić na sztywno,ubijając utrwalić cukrem,następnie dodać żółtka,ubić.Wymieszać dokładnie z przesianą mąką z proszkiem do pieczenia i kakao. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach przez ok.25-30 min., każde osobno na przygotowanych wcześniej tradycyjnej wielkości prostokątnych blachach.Ciasta po upieczeniu wyciągamy z blachy i pozostawiamy do wystygnięcia.W plackach wycinamy literatką otwory. Ser: Masło ucieramy z cukrem,następnie dodajemy żółtka,ciągle ucierając dodajemy po łyżce sera.Do sera dodajemy budyń w proszku,zapach,skórkę otartą na tarce z cytryny,żurawinę i dokładnie mieszamy.Białka ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy z serem.Ser dzielimy na 2 części. Składanie placka: Na spód przygotowanej wcześniej blachy dajemy ciemne ciasto ,w powstałe otwory dajemy kółka z różowego ciasta.Rozsmarowujemy 1 część masy serowej.Na ser dajemy różowe ciasto i w otwory wkładamy ciemne kółka.Wykładamy 2 część sera ,równo rozprowadzamy.Sernik pieczemy w uprzednio nagrzanym piekarniku do ok.180 stopni przez ok.50-60 min.Ciasto wyjmujemy z formy gdy ser dobrze przestygnie.Gotowy placek dowolnie dekorujemy gotową przygotowaną wg przepisu na opakowaniu różową polewą , posypujemy cukrową posypką.