Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udka z gesi z kapusta i gruszkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z gęsi 4 szt
cebula biała 3 szt
gruszki 4 szt
bulion drobiowy 1.5 szk
mąka ziemniaczana 1 łyzka
konfitura żurawinowa 3 łyzki
kapusta włoska 1 mała

Przepis i sposób przygotowania na: udka z gesi z kapusta i gruszkami

Udka opruszamy sola i pieprzem.Układamy w brttfance.Podlewamy 2 szklankami wody.Pieczemy około 1,5 godz w temp.200 stopni Wczasie pieczenia udka czesto polewamy sosem z brytfanki.Obieramy 2 cebule Na około 20 minut przed koncem pieczenia układamy ja z gruszkami w brytfance.Kapuste starannie szatkujemy.Trzecia cebule szatkujemy.Upieczone udka i gruszki wyjmujemy.Gruszki kroimy na pół wyjmujemy srodek.Sos z pieczenia przecedzamy,mieszamy z cebula, kapusta i bulionem.Gotujemy około 10 minut.Zageszczamy maka z odrobina wody.Przyprawiamy.Gotowa kapuste oraz udka układamy na półmisku Gruszki napwłniamy konfitura żurawinowa i stawiamy obok udek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak