udka z gesi z kapusta i gruszkami

udka z gesi z kapusta i gruszkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka z gęsi

    4 szt
  • cebula biała

    3 szt
  • gruszki

    4 szt
  • bulion drobiowy

    1.5 szk
  • mąka ziemniaczana

    1 łyzka
  • konfitura żurawinowa

    3 łyzki
  • kapusta włoska

    1 mała
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka opruszamy sola i pieprzem.Układamy w brttfance.Podlewamy 2 szklankami wody.Pieczemy około 1,5 godz w temp.200 stopni Wczasie pieczenia udka czesto polewamy sosem z brytfanki.Obieramy 2 cebule Na około 20 minut przed koncem pieczenia układamy ja z gruszkami w brytfance.Kapuste starannie szatkujemy.Trzecia cebule szatkujemy.Upieczone udka i gruszki wyjmujemy.Gruszki kroimy na pół wyjmujemy srodek.Sos z pieczenia przecedzamy,mieszamy z cebula, kapusta i bulionem.Gotujemy około 10 minut.Zageszczamy maka z odrobina wody.Przyprawiamy.Gotowa kapuste oraz udka układamy na półmisku Gruszki napwłniamy konfitura żurawinowa i stawiamy obok udek.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat