Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz pod chrupiącą i aromatyczną skorupką

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 1/2 kg
marchewka 50 g (obrana)
oliwki czarne 10 szt
cebula 17 g
ser żółty 50 g
płatki owsiane 30 g
soczewica czerwona 20 g
lubczyk świeży 2 g
olej rzepakowy 1 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
przyprawa do potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz pod chrupiącą i aromatyczną skorupką

Spód naczynia żaroodpornego smarujemy olejem. Podzielony na porcje filet z dorsza układamy w naczyniu żaroodpornym. Przyprawiamy go kucharkiem (lub jeśli ktoś woli-solą) i pieprzem. Soczewicę gotujemy 5 minut, osączamy na sicie. Marchewkę ścieramy na tartce o drobnych oczkach, ser żółty na tarce o grubych oczkach. Oliwki kroimy w małe kawałki, cebulę w drobną kosteczkę. Lubczyk rwiemy na mniejsze kawałki. W miseczce mieszamy razem soczewicę, oliwki, marchewkę, płatki owsiane, ser żółty, cebulę, lubczyk i odrobinę soli. Na każdy filet rozkładamy po równo przygotowany farsz. Całość pieczemy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 30 minut (z termoobiegiem).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 13.10.2016 21:04
apetycznie przygotowana rybka
Kasnaj 10.03.2016 08:58
Smaczna rybka
Agata B 03.03.2016 22:09
dziękuję i polecam, gdyż tak podany dorsz jest rewelacyjny ! :)))
sylwia_sl 03.03.2016 09:46
apetycznie wygląda
cukiereczek 02.03.2016 19:22
zapowiada się smaczna rybka
ada.la 02.03.2016 19:12
smaczny obiadek
halina17 02.03.2016 15:32
Dobra ryba.
Kuchenka 02.03.2016 15:27
świetnie :)
sliwka 02.03.2016 15:26
Smaczna rybka;))
dollce 02.03.2016 14:06
pyszności ;)
kd045 02.03.2016 13:29
Bardzo smaczny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak