Filety duszone ze śliwkami

Filety duszone ze śliwkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki suszone

    4 szt
  • piersi z kurczaka

    4 szt
  • zioła prowansalskie

  • wino

    1 kieliszek
  • cebula

    2 szt
  • olej

  • mąka ziemniaczana

    1-2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety natrzeć ziołami, usmażyć.
Podsmażyć pokrojoną cebulę i śliwki.
Dodać bulion i mąkę, wymieszać, dusić.
Mięso polać winem i podawać z sosem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bogumiła3

17.09.2010 21:00
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat