Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WIELKANOCNE JAJKO Z ANCHOIS

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4
anchois 50 g
szczypiorek 2 łyżki
żółty ser starty 8 łyżek
majonez 3 łyżki
pieprz

Porada

Jajko w formie przekąski stanowi ważny element mojej świątecznej kuchni. Wygląda oryginalnie ale składa się z podstawowych, ogólnodostępnych składników. Stała się przysmakiem gości i hitem świątecznego menu. Pasta jest także idealna do smarowania

Przepis i sposób przygotowania na: WIELKANOCNE JAJKO Z ANCHOIS

Kroki postępowania

1
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i odciąć 1/3 górnej jego części. Z każdego jajka wydrążyć żółtko.
Krok 1 - WIELKANOCNE JAJKO Z ANCHOIS foto
2
Odciętą część jajek, żółtka, posiekany szczypiorek, 4 fileciki anchois, żółty ser starty na tarce o małych oczkach, majonez i szczyptę pieprzu miksować blenderem do postaci pasty.
Krok 2 - WIELKANOCNE JAJKO Z ANCHOIS foto
3
Odciętą część jajek, żółtka, posiekany szczypiorek, 4 fileciki anchois, żółty ser starty na tarce o małych oczkach, majonez i szczyptę pieprzu miksować blenderem do postaci pasty.
Krok 3 - WIELKANOCNE JAJKO Z ANCHOIS foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Linka2107 16.03.2016 21:30
dziękuję :)
Linka2107 16.03.2016 21:30
dziękuję :)
Linka2107 16.03.2016 21:30
dziękuję :)
Linka2107 16.03.2016 21:30
dziękuję :)
ada.la 14.03.2016 21:26
ciekawy pomysł
endzi
endzi 11.03.2016 10:31
Ciekawy przepis!
Poison1988 02.03.2016 08:04
rewelacja :)
RenataZ-et 01.03.2016 20:05
fajna przekąska
mikrusiak 01.03.2016 17:53
piękny wielkanocny klimat :)
Konczi 01.03.2016 14:30
fajna propozycja
Ola1young 01.03.2016 13:32
pyszny przepis :)
Ifa 01.03.2016 12:43
Pyszna propozycja na święta
VioletoweKucharzenie 01.03.2016 11:49
apetyczne wielkanocne jajo :-)
agaK. 01.03.2016 10:38
Szkoda zjadać:)
atort111
atort111 01.03.2016 10:21
apetycznie , że ślinka cieknie
mysza75 01.03.2016 10:18
jakie fajne jajo
Habibi 01.03.2016 10:15
uwielbiam anchois :)
bertpvd 01.03.2016 10:14
przepiękne zdjęcia i super przepis
dom-agi 01.03.2016 09:48
Pięknie podane!
2milutka 01.03.2016 09:04
Pomysłowe jajko
Ola1984 01.03.2016 08:01
Przepyszna propozycja :)
Maridka19 01.03.2016 06:11
Super pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak