Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola biała

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała fasola 40 dkg
mąka 1 łyżka
ocet 2 łyżki
sól do smaku
masło 1 łyżka
bulion 1 szklanka
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola biała

Dojrzałą fasolę ugotować w dużym garnku - około 1 godziny i odcedzić. Rozpuścić na patelni łyżkę masła, dodać łyżkę mąki, rozetrzeć, powoli dolewać bulionu mieszając. Dodać parę łyżek octu, trochę cukru i soli, wymieszać z fasolą i razem zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna138 10.06.2011 10:04
pycha
buksiak12 30.09.2010 10:54
smaczna
RenataZ-et 29.08.2010 14:26
Mniam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak