Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos koperkowy do cielęciny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

margaryna 2 dkg
mąka 2 dkg
śmietana 12% 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Sos koperkowy do cielęciny

Z mąki i połowy tłuszczu zrobić jasną zasmażkę, rozprowadzić zimnym rosołem i zagotować. Koper dusić na pozostałym maśle. Połączyć z zasmażką i zagotować. Po zdjęciu z ognia dodać śmietanę , sól i pieprz

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 30.03.2012 08:57
prosty
szajba2 25.12.2011 13:35
dobry
malcik111 09.12.2011 11:17
hmm, ciekawy pomysł
Barbara55 25.11.2011 15:57
smaczny
kielcok1 14.10.2011 15:43
o jej a co na to koperek ?
rakow2
rakow2 03.04.2011 16:56
do baraniny też się nada
Smakosz6 26.11.2010 11:55
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak