Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka po chińsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gotowana szynka w plasterkach 50 dkg
jajko 2 sztuki
płynny miód 5 łyżek
mąka kukurydziana 3-4 łyżki
oliwa 3 łyżki
ananas z puszki 3 plasterki
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka po chińsku

Szynkę pokroić na paseczki szerokości 2-3 cm. Jajka ubić z mąką i szczyptą soli na jednolitą masę. Maczać w niej plasterki szynki i smażyć na złoty kolor na średnim ogniu. Miód wymieszać z oliwą, wlać na patelnię i smażyć do chwili aż zacznie się karmelizować. Dodać usmażone paseczki szynki i podgrzewać, polewając karmelem, aż na szynce pojawi się karmelowa glazura. Przełożyć do salaterki i przybrać kawałkami ananasa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 14.11.2011 18:23
super
m1monika 20.07.2011 16:09
apetyczne
aacaac 04.05.2011 08:36
pycha
RenataZ-et 28.09.2010 00:14
Mniam, szynka i miód... Super!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak