Szynka po chińsku

Szynka po chińsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gotowana szynka w plasterkach

    50 dkg
  • jajka

    2 sztuki
  • płynny miód

    5 łyżek
  • mąka kukurydziana

    3-4 łyżki
  • oliwa

    3 łyżki
  • ananas z puszki

    3 plasterki
  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szynkę pokroić na paseczki szerokości 2-3 cm. Jajka ubić z mąką i szczyptą soli na jednolitą masę. Maczać w niej plasterki szynki i smażyć na złoty kolor na średnim ogniu. Miód wymieszać z oliwą, wlać na patelnię i smażyć do chwili aż zacznie się karmelizować. Dodać usmażone paseczki szynki i podgrzewać, polewając karmelem, aż na szynce pojawi się karmelowa glazura. Przełożyć do salaterki i przybrać kawałkami ananasa.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

traktorek

14.11.2011 18:23
super

m1monika

20.07.2011 16:09
apetyczne

aacaac

04.05.2011 08:36
pycha

RenataZ-et

28.09.2010 00:14
Mniam, szynka i miód... Super!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat