Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JABŁECZNIK NA BISZKOPCIE

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt

mąka pszenna 1 szklanka
mąka ziemniaczana 0,5 szklanki
jajko 6 sztuk
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
oliwa 3 łyżki
cukier 1 szklanka

Jabłka

cukier 4 łyżki
cynamon

Porada

Na wierzch posypać cukrem pudrem.

Przepis i sposób przygotowania na: JABŁECZNIK NA BISZKOPCIE

6 białek uijamy na piane, dodajemy cukier po chwili dodajemy zółtka i 3 łyzki oliwy. Chwile mieszamy na wysokich obrotach. Mikser wyłączyć dodawać przesiana make i dokładnie mieszać aby wszystko dokładnie się połączyło..Blaszkę wykładamy papierem i smarujemy oliwą.Przelewamy ciasto na blaszkę. Piec 30 minut w tem 250 stopni.

Jabłka obrać, usunąć nasiona. Jabłka pokroić w ósemki. Przełożyć do garnka zasypać cukrem i cynamonem, można dolać odrobinę wody. Gdy powstanie masa jabłecznikowa możemy przełożyć nią biszkopt.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela427 29.02.2016 12:43
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak