Przepis i sposób przygotowania na: Pychotka bakaliowa
Kroki postępowania
Polewa: Masło, kakao, cukier i wodę przekładam do garnuszka i zagotowuję. Studzę. Gęstą polewę rozsmarowuję na cieście. Wierzch posypuję posiekanymi orzechami włoskimi.
mąka | 350 g |
margaryna | 250 g |
żółtko jajek | 4 szt |
cukier | 100 g |
śmietana 18 proc | 1 łyżka |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
powidła śliwkowe | 1 słoiczek |
bakalie | 200 g |
białko | 6 szt |
cukier | 150 g |
mąka ziemniaczana | 1,5 łyżki |
mleko | 500 ml |
cukier waniliowy | 1 szt |
mąka pszenna | 2 łyżki |
mąka ziemniaczana | 2 łyżki |
cukier puder | 2 łyżki |
masło | 200 g |
spirytus | 1 kieliszek |
masło | 2 łyżki |
kakao | 3 łyżki |
cukier | 3 łyżki |
woda | 3 łyżki |
orzechy włoskie | do posypania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: