Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka pieczona na podpiwku

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka wieprzowa 2 szt
podpiwek 1 szkl
olej 4 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżki
majeranek 1 łyżeczka
pieprz 1/2 łyżki
rozmaryn 1 łyżeczka
sól 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka pieczona na podpiwku

1. Podpiwek mieszam z olejem i przyprawami. Do marynaty wkładam golonki. Mięso nacieram marynatą i odstawiam na 2 godziny w chłodne miejsce.

2. Mięso razem z marynatą przekładam do rękawa do pieczenia. Ręka w związuję i układam na blaszce. Golonki piekę około 2 godzin w temperaturze 180 stopni. Podaję z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 04.04.2016 20:33
smaczna goloneczka :)
Janina 01.03.2016 16:04
Konkretne mięcho:))
bertpvd 29.02.2016 19:32
pyszna goloneczka :)
ben-ka 29.02.2016 18:51
Super ! lubię czasami zjeść golonkę.
Wacław 29.02.2016 18:27
poproszę o jedną ;-)
mirosława4 29.02.2016 15:55
apetyczna ta goloneczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak