Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone sandwicze

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb tostowy 4 kromki (pełnoziarnisty)
bekon 8 plastrów
ser cheddar 1 szkl (startego)
pomidor 1 szt (duży, pokrojony w kostkę)
majonez 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone sandwicze

Boczek wysmażyłem na średnim ogniu, aż był rumiany i chrupiący.
Podczas smażenia odwracałem od czasu do czasu. Osączyłem na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Cztery kromki chleba posypałem serem, na wierzchu ułożyłem pokrojonego pomidora.( bez nasionek, osączonego z soku na papierowym ręczniku ). Posypałem pieprzem, położyłem 2 plasterki smażonego bekonu. Posypałem resztą sera, przykryłem pozostałymi kromkami. Wierzch sandwiczów posmarowałem majonezem. Rozgrzałem dwie duże patelni. Na każdej ułożyłem po 2 sandwicze, stroną z majonezem do dołu. Sandwicze obciążyłem, smażyłem około 2 minuty, aż spód się przyrumienił. Wierzch każdego sandwicza posmarowałem resztą majonezu, odwróciłem majonezem do dołu, smażyłem kolejne 2 minuty. Przed podaniem przekroiłem sandwicze po przekątnej na połowę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 28.02.2016 20:39
idealne na imprezę :)
Aleksandra/Olcia 28.02.2016 16:33
z dzieciństwa pamiętam sandwicze z patelni, zazwyczaj tata robił mi je na kolacje.pychotka
cukiereczek 28.02.2016 15:38
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak