Sposób przygotowania
SKŁADNIKI: 12 pałek z kurczaka, 2 duże cebule pokrojone w plasterki, szklanka oliwy, 4 liście laurowe, pół szklanki posiekanych oliwek, pół szklanki kaparów, pół szklanki octu balsamicznego, pół szklanki wody, sól i pieprz do smaku.
SPOSÓB WYKONANIA: Na połowie tłuszczu usmażyć pałki. Po ostudzeniu zdjąć skórę. Ułożyć w naczyniu z zamknięciem. Mięso obłożyć cebulą, listkami laurowymi, oliwkami i kaparami. Wymieszać resztę oliwy z octem i wodą. Marynatą polać kurczaka. Odstawić na pół godziny do lodówki. Można podawać na zimno jako przystawkę lub na ciepło jako danie główne. Kurczak najlepiej smakuje gdy się go marynuje w lodówce kilka godzin.
SPOSÓB WYKONANIA: Na połowie tłuszczu usmażyć pałki. Po ostudzeniu zdjąć skórę. Ułożyć w naczyniu z zamknięciem. Mięso obłożyć cebulą, listkami laurowymi, oliwkami i kaparami. Wymieszać resztę oliwy z octem i wodą. Marynatą polać kurczaka. Odstawić na pół godziny do lodówki. Można podawać na zimno jako przystawkę lub na ciepło jako danie główne. Kurczak najlepiej smakuje gdy się go marynuje w lodówce kilka godzin.
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
Natalia/tubisiek
iwa643
marzencia2007
plocia
Konto zablokowane
RenataZ-et
Lidia11
justyna111