Escabeche z kurczaka

Escabeche z kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pałki z kurczaka

  • oliwki

  • kapary

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 12 pałek z kurczaka, 2 duże cebule pokrojone w plasterki, szklanka oliwy, 4 liście laurowe, pół szklanki posiekanych oliwek, pół szklanki kaparów, pół szklanki octu balsamicznego, pół szklanki wody, sól i pieprz do smaku.

SPOSÓB WYKONANIA: Na połowie tłuszczu usmażyć pałki. Po ostudzeniu zdjąć skórę. Ułożyć w naczyniu z zamknięciem. Mięso obłożyć cebulą, listkami laurowymi, oliwkami i kaparami. Wymieszać resztę oliwy z octem i wodą. Marynatą polać kurczaka. Odstawić na pół godziny do lodówki. Można podawać na zimno jako przystawkę lub na ciepło jako danie główne. Kurczak najlepiej smakuje gdy się go marynuje w lodówce kilka godzin.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

justyna111

14.09.2010 17:05
super

Lidia11

14.09.2010 15:00
wygląda apetycznie

RenataZ-et

26.08.2010 11:01
Mistrzostwo!

Monika193

25.08.2010 17:27
pora wypróbować

plocia

25.08.2010 14:58
wygląda apetycznie

marzencia2007

24.08.2010 13:08
wygladaja smakowicie :)

iwa643

24.08.2010 08:29
bardzo ciekawe

Natalia/tubisiek

22.08.2010 07:40
nigdy czegoś takiego nie jadłam, ale musi być dobre :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat