Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w skorupce serowej

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Skorupka serowa

ser żółty ok. 200 g
majonez 2 łyżki
sól
pieprz

Farsz

ryba (ulubiona)
ser feta
szpinak
sól
pieprz

Porada

Skorupka serowa nie może być za cienka ponieważ będzie się łamać.

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w skorupce serowej

Kroki postępowania

1
Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach, mieszamy go z majonezem.
Krok 1 - Ryba w skorupce serowej foto
2
Blachę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Powstałą masę rozkładamy na papierze, rozsmarowujemy tak żeby powstała gładka i płaska forma. Solimy i pieprzymy.
Krok 2 - Ryba w skorupce serowej foto
3
Wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut. Przed wyciągnięciem formy z piekarnika wycieramy delikatnie powstałą skorupkę z nadmiaru tłuszczu ręcznikiem papierowym.
Krok 3 - Ryba w skorupce serowej foto
4
Na patelni podsmażamy szpinak z czosnkiem, dodajemy ser feta pokrojony w kostkę.
Krok 4 - Ryba w skorupce serowej foto
5
Kiedy skorupka lekko ostygnie wykładamy na jej brzegu rybę i farsz ze szpinaku.
Krok 5 - Ryba w skorupce serowej foto
6
Całość zawijamy, następnie owijamy folią aluminiową. Wkładamy do piekarnika na ok. 15 - 20 minut, aż upiecze się ryba.
Krok 6 - Ryba w skorupce serowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 27.02.2016 21:33
na pewno bardzo pyszna rybka :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak