Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MUFFINY Z MASĄ KRÓWKOWĄ

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto na muffiny

mąka pszenna 1,5 szklanki
cukier 3 łyżki
jajko 1 sztuka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mleko 0,5 szklanki
masa krówkowa 3 łyki
olej 100 ml

Polewa

masa krówkowa 3 łyzki
masło 2 łyzki

Porada

Dekoracja dowolna.

Przepis i sposób przygotowania na: MUFFINY Z MASĄ KRÓWKOWĄ

Mleko oraz masę krówkową podgrzać do rozpuszczenia masy aczkolwiek mogą pozostać drobne grudki.
Przygotowane mleko krówkowe schłodzić.

Mąkę przesiać, dodać cukier oraz proszek do pieczenia-wymieszać.
Jajko roztrzepać, dodać olej oraz słodkie krówkowe mleko, następnie połączyć z suchymi składnikami.
Krówki przekroić na pół, ciastem wypełnić foremki do muffinek. Połówki cukierków zagłębić w ciasto, lekko dociskając cukierka.
Piec w temperaturze 190°C przez 20 minut. Schłodzić.

Polewa:
Miękkie masło oraz masę krówkową utrzeć na gładka masę, polać muffiny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 28.02.2016 11:50
Rewelacyjne
berys18 28.02.2016 08:28
super babeczki
Edita 27.02.2016 18:08
pyszniutkie
joannaa24 27.02.2016 17:41
Pyszne muffinki :))
Renataj 27.02.2016 15:15
Lubię takie małe słodkie "co nieco":)
gosia1988 27.02.2016 15:10
pyszności :)
Ania321 27.02.2016 12:48
na pewno są przepyszne :)
tobi1989 27.02.2016 12:03
Słodkości :)
dom-agi 27.02.2016 11:50
Bardzo apetyczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak