Pieczeń mielona z ryżem i marchewką

Pieczeń mielona z ryżem i marchewką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielona wołowina

  • ryż

  • marchew

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 45 dag mielonej wołowiny, pół szklanki ugotowanego ryżu, 2 rozkłócone jajka, pół szklanki startej marchewki, 1 szklanka tartego żółtego sera, 1/4 szklanki posiekanej cebuli, 2 łyżeczki sosu Worcestershire, 1/4 łyżeczki granulowanego czosnku, 1/4 łyżeczki soli, 1/4 pieprzu, pół szklanki keczupu, pół szklanki sosu pomidorowego.

SPOSÓB WYKONANIA: Rozgrzać piekarnik do temperatury 190 stopni. Wymieszać mięso, ryż, jajka, marchewkę, pół szklanki sera, cebulę i przyprawy. Wymieszać. Uformować pieczeń i umieścić ją w naczyniu żaroodpornym. Polać sosem pomidorowym. Nakryć folią i piec przez półtorej godziny. Zdjąć folię, posmarować pozostałym serem i keczupem. Piec jeszcze 15 minut bez przykrycia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iknkirke

01.09.2011 17:18
mniam

Smakosz6

25.10.2010 17:04
chyba jutro na obiadek będzie!!!

Joanna117

16.09.2010 19:15
ale to będzie dobre!

wedith1

24.08.2010 20:54
Pyszna!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat