Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń rzymska z indyka z korniszonami i cheddarem
Przygotować naczynie żaroodporne albo dużą keksówkę - posmarować dowolnym tłuszczem lub wyłożyć papierem do pieczenia.
Wyłożyć połowę masy mięsnej, stuknąć kilka razy o blat, aby uszło ze środka powietrze i mięso równomiernie się rozłożyło po naczyniu.
Ser żółty pokroić w długie niezbyt grube sztabki - ułożyć na mięsie wzdłuż formy - pomiędzy kawałkami sera ułożyć podłużne cząstki lub połówki korniszonów i lekko powciskać je w mięso także wzdłuż foremki.
Całość nakryć pozostałym mięsem i wyrównać powierzchnię.
Wierzch mięsa posmarować olejem albo posypać bułką tartą.
Piec w dobrze nagrzanym piekarniku (180-200*C) przez ok. 60-80 min.
Pozostawić do ostygnięcia, a następnie schłodzić w lodówce.