Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron soba z tofu i szpinakiem

4.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Wegetariański makaron z azjatycką nutą. Wypróbuj prosty i szybki przepis na soba z tofu i szpinakiem.

Składniki:

makaron soba 2 porcje
szpinak świeży 1 garść
tofu 0,5 kostki
oliwa 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
sos sojowy 0,33 łyżeczki
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron soba z tofu i szpinakiem

Japoński makaron soba to świetna alternatywa dla białego, dobrze znanego nam odpowiednika. Już sam w sobie makaron soba ma ciekawy smak - lekko orzechowy. Połączenie go ze szpinakiem i tofu daje ciekawy efekt, który polecam wypróbować.

Ten przepis pokochają miłośnicy kuchni azjatyckiej i potraw wege. 

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.

Szpinak płuczemy, lekko osuszamy i siekamy, ale niezbyt drobno.

Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę na rozgrzaną oliwę i podsmażamy chwilkę, po czym dodajemy szpinak oraz pokrojone w kostkę tofu.

Podsmażamy chwilę, doprawiamy do smaku sosem sojowym i pieprzem. Przekładamy wszystko na ugotowany makaron.

Polecam szybki, prosty przepis na makaron z ziołami, który zrobicie w mniej niż 20 minut. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 07.05.2016 11:56
ciekawy pomysł
dollce 28.02.2016 21:28
fajna propozycja
cukiereczek 27.02.2016 07:22
proste, ciekawe danie
SzczyptaChili 26.02.2016 16:16
Ciekawa propozycja
Motorek 26.02.2016 16:12
pyszne jedzonko
Ania321 26.02.2016 14:06
Apetyczne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak