Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka śledziowa z buraczkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie marynowane 2 szt
buraki czerwone 3 szt
cebula 1 szt
Pieprz kolorowy Prymat w młynku 2 szczypty
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyżeczka
koperek 1 gałazka
marchew 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka śledziowa z buraczkami

Buraki czerwone gotujemy, używam szybkowara - jest szybciej, można nie obierać ze skórki bo później lepiej schodzi praktycznie sama. Obieramy, pozostawiamy do ostudzenia. Kroimy buraczki w kosteczkę.

Śledzie opłukujemy i kroimy również na kwadraty 2x2, mieszamy, dodajemy drobno pokrojoną cebulkę. Przyprawiamy do smaku magii w płynie i pieprzem. Schładzamy w lodówce.

Sałatka musi się przegryźć, gotowa jest następnego dnia. Posypujemy koperkiem, przybieramy np. marchewką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 15.03.2016 11:09
wygląda apetycznie
Bernadeta1 26.02.2016 19:08
bardzo lubię takie połączenie w sałatce, pyszna
w mojej kuchni 26.02.2016 17:05
taki śledzik można zjeść
KORAL 26.02.2016 16:46
super wygląda...
Renataj 26.02.2016 15:45
Apetycznie się prezentują:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak