Ges w miodzie nadziewana owocami

Ges w miodzie nadziewana owocami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • niedłuza sprawiona ges

  • sok z jednej pomarańczy

  • miód

    2 łyzki
  • cebula

    2 szt
  • bulion warzywny

    1 i 2\\3szklanki l
  • jabłko kwaśne

    1 szt
  • wino czerwone

    1\2 szk
  • sos pieczeniowy

    1-2 łyzki
  • owoce suszone

    30 (jabłka, śliwki, morele)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wino mieszamy z miodem,sokiem z pomaranczy i 1\\2 szklanki wody.Zalewamy susz owocowy i odstawiamy na 6 godz.Cebule oraz jabłko kropimy w kosteczke a ges opruszamy sola i pieprzem.Speczniałe owoce osaczamy a zalewe zachowujemy.Owoce mieszamy z rozdrobnionym jabłkiem i cebula.Nakładamy tuszke.Otwór spinamy wykałaczkami lub zszywamy.Ges układamy w brytfance.Podlewamy zalewa z moczenia owoców i buljonem.Pieczemy 2,5 godz w tem.200 stopni.polewajac sosem z dna brytfanki.Na 15-20 minut przed koncem pieczenia zwiekszamy temp.do 225 stopni.Tuszke wyjmujemy.Sos zagotuj,zagesc zasmazka i podawaj do gesi.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dorota71

27.09.2010 12:24
na pewno pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat