Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona fasola po meksykańsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czerwona z puszki 1 sztuka
cebula 1 sztuka
czosnek 4 ząbki
pomidor 1 sztuka
papryczka chili 1 sztuka
Smalec wieprzowy 1 łyżka

Porada

Cały przepis tutaj: http://chiliczosnek.pl/czerwona-fasola-po-meksykansku/ Czerwona fasola po meksykańsku idealnie pasuje jako dodatek do mięs i ryżu albo nadzienie do tortilli. Przepis pochodzi z bloga: www.ChiliCzosnek.pl

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona fasola po meksykańsku

Kroki postępowania

1
Przepis pochodzi z bloga: www.ChiliCzosnek.pl

1. Fasolę odsączyć na sicie. Cebulę pokroić w kosteczkę, czosnek posiekać. Chili wypestkować i drobno pokroić. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Krok 1 - Czerwona fasola po meksykańsku foto
2
2. W garnku rozgrzać smalec, usmażyć cebulę na złoto, dodać czosnek, smażyć 1 min.
Krok 2 - Czerwona fasola po meksykańsku foto
3
3. Dodać chili, fasolę i pomidory, gotować przez 5 minut stale mieszając.
Krok 3 - Czerwona fasola po meksykańsku foto
4
4. Podawać na gorąco. Fasola powinna mieć zawiesistą konsystencję.
Krok 4 - Czerwona fasola po meksykańsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 26.02.2016 11:50
Bajecznie smaczna fasola :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak