Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Medaliony z łososia norweskiego w plastrach szynki serrano na aromatycznej soczewicy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z łososia 400 g
szynka serrano 8 cienkich plasterków
oliwa 4 łyżki
sok z pomidorów 50 ml
cukinia 100 g
biały sos balsamico 50 ml
sok z cytryny z 1
szalotka 2 pokrojone w kostkę
ząbki czosnku 2 pokrojone w plastry
oliwki czarne kilka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Medaliony z łososia norweskiego w plastrach szynki serrano na aromatycznej soczewicy

Filet z łososia umyć w zimnej wodzie, osuszyć i wykroić z niego 8 medalionów. Każdy medalion oprószyć przyprawami, posmarować oliwą z oliwek i owinąć plastrem szynki serrano.
Sok pomidorowy wymieszać z balsamico i sokiem z cytryny, zagotować z soczewicą. Następnie dodać pomidory, podsmażoną szalotkę, czosnek i cukinię. Całość doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką.
Gorący grill posmarować oliwą z oliwek, ułożyć na nim medaliony i krótko podpiec z obu stron. Łososia ułożyć na aromatycznej soczewicy, podawać z gałązkami świeżego koperku i czarnymi oliwkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Internetowa Kuchnia 14.02.2017 16:22
musi być pyszne :)
endzi
endzi 17.03.2016 08:28
Smakowicie wyglada!
Melania 04.03.2016 09:09
Pomysł rewelacyjny :)
anka1988 26.02.2016 13:05
mistrzowsko podane!
Maridka19 26.02.2016 10:04
Bardzo smaczna propozycja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak