Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogniste szaszłyki z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 40 dag
ananas 3 plastry
cebula dymka ze szczypiorkiem 4 szt
pomarańczowa papryka 1 szt
olej 1 łyzka
sól, pieprz
czosnek 2-3 zabki
słoik gotowanego sosu słodko-kwasnego jako dodatek do szaszłyków
żółty ser starty 15 dag
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ogniste szaszłyki z kurczaka

Filety nacieramy posiekanym czosnkiem i z serem pokrój w kostke.Dymke papryke i ananasy kroimy na kawałki.Przygotowane składniki oprusz sola pieprzem i chilii.Nastepnie na przemian ponabijaj na patyczki do szaszłyków,skrop olejem.Smazymy na patelni około 10 minut ew.opiekamy na ruszcie czesto obracajac.Podajemy z sosem słodko kawsnym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak