Przepis i sposób przygotowania na: WZ'tka
Białka ubić, dodać cukier i dalej ubijać, dodać żółtka, pozostałe składniki i wszystko połączyć. Piec ok. 30 minut w temperaturze 170 stopniach. Po upieczeniu wystudzić
2. Krem:
Serek homo wymieszać z cukrem pudrem, kremówkę ubić. Do ubitej kremówki dodawać po łyżce serka i zmiksować. Żelatynę zalać gorącą wodą i wymieszać do rozpuszczenia, chwilę przestudzić. Żelatynę dodać do kremówki i zmiksować do połączenia składników,
3. Polewa czekoladowa:
Czekoladę razem z margaryną rozpuścić w kąpieli wodnej. Po całkowitym rozpuszczeniu dodać kakao i cukier puder, wymieszać do połączenia składników.
4. Przełożenie:
Ostudzony biszkopt przekroić na dwa blaty. Na pierwszy blat wyłożyć krem i przykryć drugim blatem. Przełożony biszkopt polać polewą i wstawić do lodówki do schłodzenia. Najlepiej na całą noc.