Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z pestek dyni i kaszy jaglanej

3.0
(12)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pestki dyni 3 szk
cebula 4 szt
kasza jaglana 0,5 szk
bulion warzywny 2,5 szk
mąka ziemniaczana 3/4 szk
oliwa 6 łyżek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z pestek dyni i kaszy jaglanej

Kaszę jaglaną ugotować do miękkości, ostudzić. Pestki dyni rozdrobnić w rozdrabniaczu. Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na patelni. Cebulę i kaszę jaglaną połączyć i rozdrobnić blenderem. Dodać pestki dyni, mąkę ziemniaczaną, oliwę z oliwek, sól, pieprz oraz bulion warzywny. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Masa powinna być płynna. Masę przelać do foremek do pieczenia.
Piec 60-70 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 26.02.2016 08:29
lubię kaszę jaglaną , więc ta propozycja bardzo mi się podoba
halina17 25.02.2016 20:10
Dobry przepis.
2milutka 25.02.2016 14:01
Pyszny i zdrowy
Ania321 25.02.2016 13:47
Wygląda pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak